Våre aktiviteter
Siden 2024 har aktivitetene i MSK E-sport blitt delt i to ulike retninger: Satsing, for de som ønsker å delta i konkurranser og bygge ferdighetene sine spesifikt mot et spill, og sosial gaming, for de som vil bruke gaming som en mulighet til å treffe andre med samme interesser. Felles for begge er at fysisk trening er en påkrevd del av det å få lov til å være med på gaming. Alle aktiviteter arrangeres via Spond.
Satselag - Fokus og konkurranser
Fortnite 
Fortnite handler om å overleve lengst mulig og bli den siste spilleren eller laget som står igjen i en kamp mot opptil 99 andre spillere. Spillet kombinerer raskt tempo, skyteferdigheter og strategisk bygging, der spillere bruker ressurser til å bygge strukturer for forsvar, angrep eller skjul.
For å lykkes kreves det god presisjon, smarte taktikker, evne til å tilpasse seg situasjoner og en solid forståelse av kartet og spillets dynamikk. Konkurranseformatet inkluderer både individuell spillestil (solo) og samarbeid i lag (duo, trio eller squad), ofte med turneringer som belønner både overlevelse og elimineringer.
Valorant

Valorant er et lagbasert, førstepersons skytespill med fokus på taktikk. To lag med fem spillere kjemper mot hverandre i runder, der ett lag prøver å plante en bombelignende dings kalt en "Spike" og det andre forsøker å stoppe dem eller desarmere den.
Hver spiller velger en agent med unike, helteaktige evner som gir laget fordeler, som røyk, skjold, eller offensiv skade. Spillet belønner presisjonskyting, smart ressursforvaltning, samarbeid og evnen til å lese motstanderens taktikker. Strategisk planlegging og god lagkommunikasjon er avgjørende for suksess i Valorant.
Counter Strike 2
Konkurransebasert spilling i CS2 (Counter-Strike 2) ligger i taktisk skyting og samarbeid mellom to lag på fem spillere. Ett lag spiller som terrorister og prøver å plante en bombe på en avsatt plass, mens det andre laget, anti-terroristene, forsøker å forhindre dette eller desarmere bomben hvis den er plantet. Det kan virke som en liknende utgave av Valorant, men her er ingen helteaktige krefter i spill. Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) har banet vei siden 2012 med denne spillmekanikken, og lagt grunnlaget for at CS2 kan lykkes.
Spillet krever presisjon, raske reaksjoner, strategisk kartkontroll og godt lagarbeid. Økonomistyring er også viktig, da spillere må kjøpe våpen og utstyr basert på lagets budsjett mellom rundene. CS2 belønner taktikk og ferdigheter, der små detaljer ofte avgjør utfallet av runder og kamper.
Sosial gaming - Multigaming
Multigaming er et tilbud for barn eller ungdom som ønsker å være en del av MSK E-sport uten noe krav til, fokus på eller trening for konkurranser og turneringer. Det er et tilbud for de som synes gaming er gøy, og at det er mer gøy når en kan treffe andre som har samme interesser.
Multigaming går ut på at barna kan prøve seg på flere enn bare ett spill, men det settes noen krav. Spillene det skal være mulig å prøve må som hovedregel være gratis/free-to-play, mulig å spille sammen med minst en av de andre på samme gruppe og de må være forhåndsgodkjente. Vi har derfor satt opp to nivåer det er mulig å velge i:
- Nivå 12
- Nivå 16
Til forskjell fra satsegruppene har vi ikke trenere som kan følge opp Multigaming-gruppene, så vi er helt avhengige av at foreldrene stiller opp som voksenvakt for øktene. Med en full gruppe betyr det 6 uker mellom hver vakt. MSK stiller opp og hjelper til med vakter så langt det lar seg gjøre hvis noen ikke får byttet en vakt som ikke passer, eller det bare er noen som trenger litt oppstartshjelp. Det settes opp vaktlister og gruppechat for foreldrene så det er lett å ta kontakt for å bytte vakter innbyrdes.
Vi vet at spill vurderes etter mange ulike kriterier og verdisyn avhengig av land eller verdensdel. Våre vurderinger gjøres ut fra anbefalinger fra barnevakten.no så langt det lar seg gjøre. Hvis det ikke er mulig å finne et klart svar der bruker vi PEGI-systemet i stedet.
Lista med spill vurderes før hver sesongstart
Krav om fysisk trening
For at utøverne våre skal få lov til å ta del i gamingen stiller vi krav til fysisk aktivitet. Gruppene for sosial gaming har fellestrening, ballspill og lek i sal på Sittpåsletta under voksen ledelse, og satselagene deltar på styrketrening under ledelse av personlig trener sponset av Atletico. Fysisk trening og styrke er også en viktig del av e-sport, fordi det bidrar til å danne et solid grunnlag med utholdenhet, fokus, glede og samhold. Barn som deltar på andre fysiske aktiviteter gjennom uka kan få unntak fra kravet til fysisk trening i regi av e-sporten.